MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 25
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów z lanym ciastem Koła...
fot. pixabay.com

Kultowe potrawy z barów mlecznych. Idealne przepisy na dania z barów mlecznych

Zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów z lanym ciastem Koła Gospodyń Wiejskich w Głogoczowie

Składniki

6 dużych pomidorów malinowych
ok. 3 litry wywaru mięsno-warzywnego
sól
szklanka śmietany ukwaszonej 15 proc.
3 jajka
5 łyżek mąki
masło do smażenia

Wykonanie
Przygotować wywar mięsno-warzywny. Pomidory pokroić, przesmażyć na maśle, przetrzeć przez sito i dodać do świeżo ugotowanego wywaru. Doprawić do smaku solą. Zrobić lane ciasto – utrzeć w garnuszku razem jajka i mąkę. Ciasto lać cienkim strumyczkiem do gotującej się zupy.
Dodać śmietanę roztrzepaną z odrobiną soli, posypać natką pietruszki.

Zobacz również

Druga edycja Babskiego Targu w Kielcach. Kiedy?

NOWE
Druga edycja Babskiego Targu w Kielcach. Kiedy?

Ciasto czekoladowe z musami z gorzkiej i białej czekolady

NOWE
Ciasto czekoladowe z musami z gorzkiej i białej czekolady

Polecamy

Mąż Anny Romantowskiej był gejem. Dzisiaj jest singielką z wyboru

Mąż Anny Romantowskiej był gejem. Dzisiaj jest singielką z wyboru

Jest zdrowszy niż oliwa z oliwek. Na serce, jelita i nerki. Wystarczy 1 łyżeczka

Jest zdrowszy niż oliwa z oliwek. Na serce, jelita i nerki. Wystarczy 1 łyżeczka

Wyśmienite kotlety po kowalsku. Najlepsze na duży głód

Wyśmienite kotlety po kowalsku. Najlepsze na duży głód